Povestea lui Robert în lupta împotriva psoriasisului

Daca ultimul articol a fost despre psoriasis si beneficiile pe care le aduce criosauna pentru intrarea in remisiune, revin astazi cu detalii despre un baiat de 12 ani cu o forma destul de severa de psoriasis vulgaris.

Totul a inceput de la un telefon al mamei lui Robert pe la sfarsitul lunii mai, ocazie cu care i-am explicat mecanismele prin care il poate ajuta criosauna sa inlature stresul cauzat de boala, starea de anxietate si depresia ce-l cuprinsese si sa scada in greutate. Este primul pas pentru intrarea in remisiune a bolnavului de psoriasis. Totodata ciclul vasoconstrictie-vasodilatatie are un efect spectaculos pentru reducerea si apoi disparitia placilor de psoriasis.

Dupa cateva luni de la aceasta discutie telefonica, Robert impreuna cu parintii au decis sa vina la Iasi si sa faca proceduri de criosauna. Inainte de a incepe, mama lui Robert a facut cateva poze cu telefonul mobil pentru a vedea eventualele diferente inainte si dupa criosauna.

tratament psoriazis prin crioterapie

Psoriazis cot sting, tratament prin crioterapie (criosauna)

Robert a facut 30 de proceduri, cate doua pe zi, la interval de 6-8 ore intre ele. Pozele sunt facute, cum spuneam, inainte de a incepe, dupa 10 proceduri si la final, dupa terminarea acestora.

Genunchi drept exterior, tratament prin crioterapie (criosauna)

Cred ca pozele sunt graitoare. Ceea ce nu se vede in poze este starea generala a lui Robert care a devenit de nerecunoscut, este sociabil, vesel, cu pofta de viata si mai ales optimist (ceea ce nu se poate spune ca era inainte de criosauna).

Genunchi drept, tratament prin crioterapie (criosauna)

In continuare, Robert va face inca doua serii de 30 de proceduri (dupa o pauza de 30 de zile dupa prima serie) cu pauza intre ele. Voi pune in continuare pe blog poze cu evolutia lui Robert.

Genunchi sting, tratament prin crioterapie (criosauna)

PS In toata aceasta perioada Robert a fost monitorizat de un medic dermatolog cu scopul de a extinde acest mod de imbunatatire a starii de sanatate a bolnavului de psoriasis in cazul rezultatelor pozitive.

Glezna dreapta exterior, tratament prin crioterapie (criosauna)

Glezna dreapta interior, tratament prin crioterapie (criosauna)

psoriazis miini, tratament prin crioterapie (criosauna)

Mana dreapta interior, tratament prin crioterapie (criosauna)

Mana dreapta, tratament prin crioterapie (criosauna)

Mana stinga, tratament prin crioterapie (criosauna)