Criosauna te ajuta in tratarea afectiunilor musculo-scheletice

 In Medicina, Recuperare sportiva

CRIOSAUNA

Accidente musculare? Incheieturi luxate? Dureri de spate? Dureri de picioare?

Ce trebuie sa faci daca suferi de accidente musculare precum o incheietura luxata sau spatele incordat? Majoritatea oamenilor sunt sfatuiti sa se odihneasca, sa puna gheata pe zonele afectate, comprese si sa tina ridicata zona respectiva, daca este posibil. Aceasta tehnica cunoscuta sub acronimul RICE (Rest, Ice, Compression, Elevation) este utilizata frecvent in medicina sportiva.

Exista numeroase metode pentru aplicarea compreselor reci pe rani sau pe zonele afectate. Metodele traditionale de aplicare a terapiei prin frig traditionale includ pachete de gheata, prosoape cu gheata, masaje reci, recipiente cu gheata etc. In timp ce aceste metode ar putea parea bune, ele sunt mai putin eficiente in reducerea durerii, mai ales in cazul sportivilor.

Din fericire, in zilele noastre exista numeroase echipamente care eficientizeaza aplicarea de gheata asupra zonei afectate. Spre exemplu, Criosfera Recoup imbina beneficiile unei comprese reci cu cele ale masajului, pastrandu-si temperatura scazuta pana la 6 ore. Efectuarea unui masaj usor este benefica pentru grabirea procesului de vindecare. De asemenea, si tratamentele de crioterapie locala (cu ajutorul echipamentelor Criofan sau cryoair) permit patrunderea frigului in profunzime, reducand inflamatiile si accelerand refacerea.

Bineinteles, procedurile de criosauna, ce implica expunerea intregului corp la temperaturi scazute sunt si ele extrem de utile in cazul refacerii si recuperarii in urma efortului fizic sau a unui traumatism.

Numerosi oameni de stiinta evidentiaza beneficiile crioterapiei prin intermediul cercetarilor stiintifice realizate, explicand modul in care aceasta ajuta in reducerea durerii si a inflamatiei. Iata cateva descoperiri referitoare la crioterapie si beneficiile sale asupra organismului:

Crioterapia reduce durerea. Acest lucru se intampla deoarece frigul are un efect analgezic asupra tesuturilor moi, fiind diminuata senzatia de durere transmisa catre creier. Asadar, crioterapia actioneaza ca un anestezic local, ,,amortind” zona afectata. Celulele nervoase din zona expusa la rece produc contractarea vaselor de sange (cunoscuta stiintific ca vasoconstrictie), care duce la o reducere a fluxului sangvin, avand efecte benefice asupra reducerii durerii.

Crioterapia diminueaza inflamatiile. Dupa o lovitura suferita, corpul declanseaza imediat un raspuns inflamatoriu. Acest lucru implica o crestere a fluxului sangelui, formarea edemului si miscarea leucocitelor (celulele albe din sange) spre locul afectat. Celulele albe din sange sunt importanti aparatori ai organismului, rezista atacurilor virusurilor si bacteriilor. Totodata, acestea pot cauza leziuni celulare, necroze si pot contribui la inflamarea zonei afectate.

Crioterapia este sigura si non-invaziva. Numeroase studii au demonstrat ca terapia prin frig este eficienta, nu dauneaza organismului si are contraindicatii minime. Singura grija atunci cand se realizeaza procedurile de criosauna sau de crioterapie locala este aceea de a mentine o temperatura scazuta in anumiti parametri, fiind de evitat tratamentele la temperaturi extrem de scazute pentru o perioada lunga de timp. Din acest punct de vedere, criosauna permite un control eficient al temperaturii in cabina pentru a preveni orice probleme care ar putea aparea in situatia expunerii la temperaturi mult prea scazute.

c700x420 (1)

Mai putina durere inseamna mai putine medicamente analgezice. Exista situatii cand durerea provocata de accidentele musculare este atat de puternica incat este necesar tratamentul medicamentos. Insa pastilele pentru durere pot cauza somnolenta, stare de ameteala sau incetinirea recuperarii zonei afectate.

S-a descoperit faptul ca frigul activ poate ajuta la reducere sau eliminarea folosirii medicamentelor pentru durere, lucru care ajuta pacientii in recuperarea rapida a starii de sanatate. Atat sportivii de performanță, cat cei ,,de weekend” utilizeaza crioterapia pentru a reduce durerile provocate de diferite accidente musculare, fara a mai folosi pachetele de gheata enervante sau ineficientele impachetari cu gheata. In plus, combinarea frigului cu terapia prin compresie este cea mai buna metoda pentru reducerea durerii, controlarea inflamatiei si minimizare sau eliminarea utilizarii medicamentelor impotriva durerii pentru ca recuperarea sa se realizeze cat mai repede.

Data viitoare cand va trebui sa te recuperezi rapid dupa o afectiune musculo-scheletica, alege o solutie non-invaziva, populara in lumea sportului – crioterapia.

Daca ai incercat pana acum una dintre metodele de crioterapie (sedinte de criosauna, crioterapie locala, masaj cu ajutorul Criosferei Recoup), lasa-ne un comentariu. Ajuta si alti oameni sa afle despre experienta ta si fii un promotor al criosaunei in Romania!

 

Ultimele postari

Lasati un comentariu