Criosauna te ajuta in tratarea afectiunilor musculo-scheletice

 In Medicina, Recuperare sportiva

CRIOSAUNA

Accidente musculare? Încheieturi luxate? Dureri de spate? Dureri de picioare?

Ce trebuie să faceţi dacă suferiţi de accidente musculare precum o încheietură luxată sau spatele încordat? Majoritatea oamenilor sunt sfătuiţi să se odihnească, să pună gheaţă pe zonele afectate, comprese şi să ţină ridicată zona respectivă, dacă este posibil. Această tehnică cunoscută sub acronimul RICE (Rest, Ice, Compression, Elevation) este utilizată frecvent în medicina sportivă.

Există numeroase metode pentru aplicarea compreselor reci pe răni sau pe zonele afectate. Terapiile prin frig tradiţionale includ pachete de gheaţă, prosoape cu gheaţă, masaje reci, recipiente cu gheaţă etc. În timp ce aceste metode ar putea părea bune, ele sunt mai puţin eficiente în reducerea durerii decât crezi, mai ales în cazul sportivilor, comparativ cu Crioterapia, care oferă simultan atât o stare de frig, cât şi de reducere a durerii.

Numeroşi oameni de ştiinţă evidenţiază beneficiile Crioterapiei prin intermediul cercetărilor ştiinţifice realizate, explicând modul în care Crioterapia ajută în reducerea durerii şi a inflamaţiei.
Mai jos vom prezent câteva descoperiri referitoare la Crioterapie şi beneficiile sale asupra organismului.

Crioterapia reduce durerea. Acest lucru se întâmplă deoarece frigul are un efect analgezic asupra ţesuturilor moi, datorită scăderii producerii de mediatori ai durerii şi reducerii extinderii în organism a semnalelor de durere de la nervi. Celulele nervoase din zona expusă la rece produc contractarea vaselor de sânge (cunoscută ştiinţific ca vasoconstricţie), care duce la o reducere a fluxului sanguin în zona afectată, având efecte asupra reducerii durerii.

În timp ce sistemele de Crioterapie pasivă ajută în reducere durerii, folosirea unui proces care implică un tratament rece activ va genera o îndepărtare a căldurii din zona afectată şi o reducere mai eficientă a temperaturii şi a durerii.

Crioterapia controlează inflamaţiile. După o lovitură suferită, corpul declanşează imediat un răspuns inflamatoriu. Acest lucru implică o creştere a fluxului sângelui, formarea edemului şi mişcarea leucocitelor (celulele albe din sânge) spre locul afectat. Celulele albe din sânge sunt importanţi apărători ai organismului, rezistă atacurilor virusurilor şi bacteriilor. Totodată, acestea pot cauza leziuni celulare, necroze şi pot contribui la inflamarea zonei afectate.

Crioterapia este sigură şi non-invazivă. Numeroase studii au demonstrat că terapia prin frig este eficientă, nu dăunează organismului şi are complicaţii minime. Singura grijă atunci când se realizează procedurile de Crioterapie este aceea de a menţine o temperatură scăzută în anumiţi parametri, astfel fiind evitate tratamentele la temperaturi extrem de scăzute. Din acest punct de vedere, Criosauna permite un control eficient al temperaturii în cabină pentru a preveni orice probleme care ar putea apărea în situaţia expunerii la temperaturi mult prea scăzute.

c700x420 (1) O durere mai scăzută înseamnă mai puţine medicamente de durere. Există situaţii când durerea provocată de accidentele musculare este atât de puternică încât ai nevoie de medicamente împotriva durerii. Însă, pastilele pentru durere pot cauza somnolență, stare de ameţeală sau încetinirea recuperării zonei afectate.

S-a descoperit faptul că frigul activ şi terapia prin compresie poate ajuta la reducere sau eliminarea folosirii medicamentelor pentru durere, lucru care ajută pacienţii în recuperarea rapidă a stării de sănătate.

Frigul activ şi terapia prin compresie oferă mai multe beneficii. Atleţii profesionali şi “sportivii de weekend” utilizează crioterapia pentru a reduce durerile provocate de diferite accidente musculare, fără a mai folosi pachetele de gheaţă enervante sau ineficientele împachetări cu gheaţă.

Combinarea frigului şi a compresiei este cea mai bună metodă pentru reducerea durerii, controlarea inflamaţiei şi minimizare sau eliminarea utilizării medicamentelor împotriva durerii pentru ca recuperarea să se realizeze cât mai repede.

Data viitoare când va trebui să te recuperezi rapid după o afecţiune musculo-scheletică, alege o soluţie pe care din ce în ce ma mulţi atleţi şi sportivi amatori o iubesc – Crioterapia.

Dacă ai încercat până acum Crioterapia, lasă-ne un mesaj cu experienţa avută cu acest tip de terapie prin frig. Ajută şi alţi oameni să afle despre existenţa ta şi fii un promotor al Criosaunei în România!

wbc

Ultimele postari

Lasati un comentariu