CRIOSAUNA

 

Am facut acest blog pentru a informa pe cei care vor sa fie informati despre terapia prin frig si ceea ce inseamna astazi in lume si in tara noastra aceasta terapie.

In acest blog veti gasi un scurt istoric al acestei terapii, cum se practica, unde se practica, articole din tara si din lume, reflectari in presa a acesteia, declaratii ale persoanelor care au urmat aceasta terapie si au vrut sa impartaseasca si altora din experienta avuta. Asteptarea mea este ca acest blog sa devina o platforma pe care cei interesati sa comenteze si sa-si spuna parerea, buna sau rea, despre aceasta terapie.

Dar sa incepem cu inceputul si sa va spun cum am ajuns sa  ne ocupam de aceasta terapie. Se intampla acum un an si jumatate, la sfarsitul anului 2009, cand am vazut un documentar pe Discovery Channel despre terapia prin frig extrem. Era prima data cand auzeam despre asa ceva si primul meu  gand a fost: “cine poate fi atat de nebun incat sa intre de bunavoie si nesilit de nimeni la o temperatura atat de scazuta?”

Apoi mi-am amintit melodia trupei Taxi al carei refren zice cam asa: “criogenia salveaza Romania…” Nu aveam cum sa stiu la acel moment cat adevar este in aceste cuvinte ! …

Am inceput sa adun date despre ce inseamna terapia prin frig chiar in aceeasi seara in care am vizionat documentarul si am constatat ca are foarte multe beneficii. Dar nu a fost suficient pentru a ma convinge sa fac teste pe pielea mea! Nu am gasit adunate intr-un singur loc ce insemna aceasta terapie, cum decurge, ce riscuri implica s.a.m.d. Erau numai informatii disparate din care mi-am putut face doar o parere. Apoi am descoperit  ca cel mai apropiat loc in care se putea face terapie prin frig era la o clinica privata din Chisinau. Mi-am luat inima in dinti si a doua zi eram acolo pentru a face o procedura de CRIOSAUNA  (asa se numea echipamentul si procedura).

Ce am simtit in timpul procedurii e greu de descris: frica (“oare nu inghet de tot?”), panica la un moment dat (“mai dureaza mult?”) si apoi a venit momentul iesirii din criosauna dupa care am rasuflat usurat si am exclamat: AM SCAPAT!

Dupa circa 10 minute insa am inceput sa ma simt SENZATIONAL. Asa am aflat ce inseamna acea “stare de bine” despre care citisem dar am crezut ca este o vrajeala!

Si din acel moment a inceput istoria CRIOSAUNA in Romania!