Criosauna ofera tratament terapeutic prin crioterapie

Terapia prin frig – tratament terapeutic

Criosauna este poate cea mai moderna si eficienta metoda non-invaziva folosita de medici de toate specialitatile, din toata lumea, pentru ameliorarea, imbunatatirea si tratarea unor afectiuni cronice cum ar fi bolile dermatologice, reumatismale, hormonale, endocrinologice sau neurologice. Eficienta medicala a acestei proceduri este determinata de nivelul temperaturii, dar si de viteza scaderii temperaturii. Racirea pentru scurt timp a pielii (organul cel mai mare al omului) ajuta in:

Crioterapia: un plus in tratamentul terapeutic

Achizitia acestor echipamente garanteaza o recuperare rapida a investitiei, crioterapia oferind o plaja mare de aplicatii:

 • Tratarea problemelor coloanei vertebrale si articulare: dureri de spate din zona lombara, spondiloza, hernie de disc, discopatie etc.
 • Tratarea afectiunilor dermatologice (psoriazis, dermatite, eczeme)
 • Tratarea bolilor reumatismale (artrita, osteoporoza, fibromialgie, spondiloza etc.
 • Refacerea si recuperarea rapida dupa interventii chirurgicale si dupa traumatisme
 • Tratarea depresiei si anxietatii
 • Intarirea sistemului imunitar
 • Tratarea patologiilor pneumologice (bronsita, traheita, astm bronsic)
 • Imbunatatirea somnului, inlaturarea oboselii
 • Prevenirea gripei si a infectiilor respiratorii
 • Imbunatatirea functiilor sexuale si proceselor metabolice

Crioterapia: un plus in tratamentul terapeutic al afectiunilor cronice

Crioterapia tratament terapeutic al afectiunilor cronice prin criosauna


De peste 40 de ani medicii integreaza terapia prin frig in schema lor de tratament.


Numeroasele beneficii ale crioterapiei au determinat medicii din intreaga lume sa includa in portofoliul de tratamente si sedintele de criosauna. Specialistii in medicina sportiva, fizioterapeutii, dermatologii, ginecologii, osteopatii, chiropracticienii si nu numai recomanda terapia prin frig pentru a trata diferite probleme de sanatate.


Achizitia unui astfel de echipament le permite profesionistilor sa ofere plus valoare centrului de sanatate sau spital pe care il detin. Astfel, profesionistii vor putea oferi un tratament eficient care sa indeplineasca perfect obiectivele vizate. De multe ori, prin terapia prin frig se obtine o ingrijire superioara fata de metodele clasice de tratament. Studiile clinice au aratat ca durata de insanatosire s-a redus la jumatate in cazul pacientilor ce au beneficiat de terapia prin frig.


Utilizarea crioterapiei in centrele de sanatate si spitale


Refacerea si recuperarea organismului dupa boli traumatice si reumatice este unul dintre domeniile de actiune ale fizioterapiei. Profesionistii din acest domeniu ofera diferite tipuri de tratament pentru a restabili mobilitatea pacientilor si pentru a le calma durerea. Crioterapia se pliaza perfect pe metodele de ingrijire propuse de fizioterapeut. Sedintele de criosauna produc rezultate vizibile in cazul traumatismelor si a problemelor reumatice. In plus, expunerea corpului la temperaturi scazute are efect analgezic si antiinflamator, ce amelioreaza senzatia de durere si grabeste procesul de vindecare.


Osteopatia este o terapie ce se adreseaza atat mintii, cat si corpului. Ea ajuta pacientii sa combata stresul, oboseala cronica, afectiuni ale coloanei vertebrale si sa isi imbunatateasca performanta sportiva. Prin sedintele de criosauna, pacientii vor remarca numeroase efecte benefice, crioterapia fiind recomandata in cazul acestor patologii.


Ca orice terapie, si aceasta are cateva contraindicatii de care trebuie tinut cont.


De ce sa optati pentru crioterapie intr-un centru medical?


Crioterapia poate fi efectuata cu ajutorul unor echipamente ce actioneaza asupra intregului corp (criosauna, criocamera) sau doar la nivel local (Criofan, Cryoair, Criosfera). Pentru profesionistii din domeniul sanatatii, crioterapia este o solutie non-invaziva, nedureroasa pentru gestionarea diferitelor patologii, imbunatatirea tratamentului si calmarea durerii pacientului.

Criosauna, echipament de ingrijire corporala si dispozitiv medical

CRIOSAUNA

Criosauna este un echipament de ingrijire corporala sau dispozitiv medical, destinat procedurilor de crioterapie generala. In cabina individuala deschisa, corpul este expus maximum 3 min, de la gat in jos, la o temperatura de pana la -196°C.

Criocamera, echipament de crioterapie de tip cabina inchisa, pentru mai multe persoane

CRIOCAMERA

Criocamera este un echipament de tip cabina inchisa, pentru una sau mai multe persoane, conceputa pentru proceduri de crioterapie generala. In criocamera, intregul corp este expus intre 1 si 3 minute la temperaturi de pana la -120°C.

Criofan si cryoair sunt echipamente pentru crioterapie locala

CRYOAIR / CRIOFAN

Criofan si Cryoair sunt echipamente de ingrijire corporala sau dispozitive medicale compacte, utilizate pentru tratarea localizata pe diferite zone ale corpului. Aerul rece utilizat poate atinge temperaturi de pana la -130°C.

Criosfera Recoup masaj prin crioterapie

CRIOSFERA

Criosfera Recoup este un dispozitiv ce imbina beneficiile crioterapiei locale cu cele ale masajului, fiind de un real ajutor pentru ameliorarea durerilor si diminuarea inflamatiilor, in refacerea muschilor dupa efort sau in urma unui traumatism.

  Aveti intrebari in legatura cu un anumit produs? Va stam la dispozitie!

  Numele dvs.*

  Categorie*

  Companie*

  Cod fiscal*

  Nr. Inregistrare Registrul Comertului

  Sectorul dvs. de activitate*

  Adresa de email

  Numar de telefon

  Informatii suplimentare