INTREBARI FRECVENTE

Pentru ca ne dorim sa va oferim cat mai multe informatii referitoare la terapia prin frig, la echipamente si modul lor de utilizare, am selectat cele mai frecvente intrebari pe care le-am primit de la clientii ce au beneficiat de aceasta terapie. Lista va fi actualizata in permanenta pentru a include cat mai multe detalii ce ar putea sa intereseze publicul. Pentru intrebari suplimentare, nu ezitati sa ne contactati, iar intrebarea dvs. va fi adaugata pe pagina.

Intrebari frecvente despre Criosauna si Criocamera.

1. Cand a aparut aceasta terapie?

Pentru prima data in Japonia, in 1978. Beneficiile sale au fost studiate apoi si in Europa, crioterapia fiind studiata si utilizata mai intens in ultimii 20 de ani.

2. Cum functioneaza?

Criosauna utilizeaza azotul lichid pentru a raci interiorul cabinei. Temperatura pielii scade rapid si apoi, prin intensificarea circulatiei periferice, aceasta creste. Intrucat procedura este foarte scurta (1-3 minute) se raceste doar stratul superficial al pielii, in timp ce temperatura organelor interne ramane neschimbata. Organismul reactioneaza la temperatura scazuta si transmite semnale puternice creierului, care stimuleaza toate functiile de autoreglare ale corpului, actionand indeosebi asupra partilor ce nu functioneaza la intregul potential. Aici puteti vedea cum are loc o procedura (video).

Criocamera utilizeaza compresoare frigorifice pentru a raci interiorul camerei. Criocamerele sunt prevazute cu usi din sticla si interfoane cu dublu sens de comunicare, astfel incat clientul si operatorul sunt in permanent contact (atat vizual cat si audio). Inainte de a intra in camera, clientul imbracat doar in lenjerie intima se echipeaza corespunzator pentru a proteja extremitatile (manusi, botosei, bandana si masca pentru nas si gura). Aerul rece din criocamera este aer atmosferic. Aici puteti vedea cum are loc o procedura (video).

3. Este periculoasa procedura pentru om?

Procedura nu este toxica sau periculoasa pentru om, personalul de deservire si mediu.

4. Este azotul periculos pentru om?

Nu este periculos. Azotul este un gaz ce intra in componenta aerului atmosferic intr-o proportie de 78% (21% este oxigen si 1% alte gaze).

5. Este puternic disconfortul?

Inainte de a intra in criosauna, clientul se protejeaza cu o pereche de sosete groase de lana si cu manusi. Senzatia perceputa in timpul procedurii este suportabila, fiind mai putin neplacuta decat un dus cu apa rece, spre exemplu.

6. Cum ma simt dupa?

In timpul fiecarei proceduri, corpul elibereaza in sange endorfine (hormonul fericirii) care genereaza o stare de bine ce se mentine 6-12 ore.

7. Pot raci dupa o procedura la criosauna?

Nu. Dimpotriva. Criosauna declanseaza o reactie de aparare a organismului, stimuland sistemul imunitar si determinand cresterea rezistentei organismului.

8. Daca sufar de claustrofobie, pot intra in criosauna fara probleme? Dar in criocamera?

Da, in cazul criosaunei. Usa are un mecanism de inchidere magnetic care permite persoanelor sa iasa afara in orice moment. De asemenea, la intrarea in criosauna, inaltimea liftului este reglata astfel incat sa aveti capul mai sus decat marginea cabinei. Nu este indicat sa intre in criocamera persoanele care sufera de claustrofobie.

9. Trebuie sa fac dus inainte sau dupa criosauna?

Nu. Aceasta procedura este absolut uscata.

10. Necesita autorizari speciale instalarea si utilizarea criosaunei si a criocamerei?

Anumite modele de Criosauna si Criocamera sunt echipamente de ingrijire corporala si nu necesita autorizari speciale, iar altele sunt autorizate ca si dispozitive medicale (permit utilizarea in spitale) si necesita autorizari specifice.

11. Ce conditii sunt necesare daca vreau sa instalez o criosauna? Dar o criocamera?

Pentru amplasarea criosaunei trebuie sa rezervati o suprafata de minim 12mp, aceasta incluzand si spatiul necesar pentru pregatirea clientului.
Pentru amplasarea criocamerei sunt necesare anumite conditii, in functie de model (putere electrica suficienta, spatiu pretabil activitatii etc).

12. Unde gasesc azot lichid?

In Romania, in reteaua distribuitorilor Airliquide, Linde Gaz, Messer si la alti distribuitori independenti.

13. Cati clienti poate deservi pe zi o criosauna? Dar o criocamera?

50-80 clienti/8 ore pentru criosauna si 25-100 clienti/8 ore pentru criocamera.

14. Cum pot afla mai multe informatii despre efectele benefice ale terapiei prin frig (crioterapie)?

Accesand paginile noastre dedicate din sectiunea Crioterapie.

  Aveti intrebari in legatura cu un anumit produs? Va stam la dispozitie!

  Numele dvs.*

  Categorie*

  Companie*

  Cod fiscal*

  Nr. Inregistrare Registrul Comertului

  Sectorul dvs. de activitate*

  Adresa de email

  Numar de telefon

  Informatii suplimentare