Ghid practic si aplicatii ale crioterapiei

Crioterapia consta in racirea simultana a intregului corp uman cu ajutorul vaporilor de azot lichid sau a aerului rece produs de compresoare frigorifice. Noile tehnologii au permis dezvoltarea crioterapiei generale (pentru intregul corp) si a crioterapiei locale.

Procedurile de crioterapie generala se pot face in echipamente de tip Criosauna (cabina individuala deschisa), in care corpul este expus frigului de la gat in jos) sau in Criocamera (cabina inchisa pentru una – patru persoane), in care este expus intregul corp.

Procedurile de crioterapie locala constau in aplicarea unui flux de aer rece asupra unei zone a corpului, cu ajutorul unor echipamente speciale, Criofan, Cryoair sau Criosfera Recoup. Tratamentul are rolul de a calma durerile si inflamatiile, contribuind la recuperarea zonei afectate in urma unor traumatisme sau a suprasolicitarii. De asemenea, crioterapia locala este utilizata si in scopuri cosmetice, pentru a imbunatati calitatea pielii sau pentru a ameliora diferite afectiuni dermatologice.

Eficienta medicala si terapeutica

Eficienta medicala a crioterapiei este maxima, socul termic determina stimularea sistemului hipotalamo-hipofizo-adrenal, a circulatiei sanguine, a neuropeptidelor (moleculele emotiilor) si a endorfinelor (hormonul fericirii).

Printre numeroasele beneficii ale crioterapiei se numara cresterea imunitatii, detoxifierea organismului si imbunatatirea circulatiei sangelui, eficientizand astfel procesele trofice dintre organe si tesuturi.

Primul efect se poate observa dupa 5-10 minute de la terminarea procedurii si consta in aparitia unei stari de bine (datorate eliberarii de endorfine in sange) care dureaza intre 6 si 12 ore.

Majoritatea persoanelor care au efectuat proceduri au remarcat faptul ca au avut un somn profund din prima noapte dupa Criosauna.

Dupa primele 3-4 proceduri apar rezultate uimitoare: pielea intinereste, eventualele dureri dispar, se simte o intinerire generala a organismului, apar primele efecte de reducere a greutatii (amplificate in cazul combinarii procedurilor de Criosauna cu sport, masaj si o dieta echilibrata). Pentru rezultate persistente in timp sunt recomandate seriile de 10-30 de proceduri.

Numeroasele efecte terapeutice ale crioterapiei determina un spectru larg de utilizari, avand numeroase indicatii. Astfel, terapia prin frig este utilizata atat pentru recuperarea dupa un traumatism sau in urma efortului fizic, cat si pentru ameliorarea durerilor cronice si tratarea unor afectiuni.

Va invitam sa descoperiti mai multe despre principiile crioterapiei si efectele sale in organism, indicatii si contraindicatii, dar si modul in care poate fi integrata in diferite scheme de tratament.

  Aveti intrebari in legatura cu un anumit produs? Va stam la dispozitie!

  Numele dvs.*

  Categorie*

  Companie*

  Cod fiscal*

  Nr. Inregistrare Registrul Comertului

  Sectorul dvs. de activitate*

  Adresa de email

  Numar de telefon

  Informatii suplimentare