Criosauna si crioterapia in sport

Crioterapia: un plus in performanta sportiva

Printre beneficiile crioterapiei in cazul sportivilor se numara si:

Crioterapia – plusul care face diferenta in performanta sportiva

Intr-o lume din ce in ce mai concurentiala si in domeniul sportiv, crioterapia poate face diferenta dintre invingatori si invinsi.
Printre beneficiile crioterapiei in cazul sportivilor se numara:

 • Cresterea performantei sportive si a capacitatii de efort
 • Scaderea nivelului de acid lactic din tesutul muscular
 • Diminuarea micro-leziunilor musculare
 • Obtinerea relaxarii musculare
 • Diminuarea inflamatiilor prin vasoconstrictie
 • Oxigenarea mai eficienta a musculaturii
 • Recuperarea accelerata a celulelor musculare deteriorate
 • Mentinerea variabilitatii frecventei cardiace intre 8-10 batai/minut
 • Calmarea durerilor cauzate de suprasolicitarea musculara sau de un traumatism

Crioterapia si lumea sportului

Criosauna si efectele sale analgezice, antiinflamatorii si anti-edematoase
Criosauna refacere musculara, diminuarea inflamatiei si calmarea durerii


De-a lungul anilor interesul pentru crioterapie in domeniul sportului a crescut considerabil, in special in cazul sportivilor de performanta. Cadrele medicale specializate in medicina sportiva recomanda crioterapia pentru efectele sale analgezice, antiinflamatorii si anti-edematoase.


Sportivii de pretutindeni apeleaza la terapia prin frig pentru a accelera procesul de refacere si recuperare dupa activitatea fizica, pentru a-si imbunatati rezistenta fizica si pentru a-si intari sistemul imunitar. Sedintele de criosauna se pot efectua atat inaintea efortului fizic, pentru a creste capacitatea organismului la efort, cat si dupa efort, contribuind la refacerea intregului corp.


Refacerea musculara, diminuarea inflamatiei si calmarea durerii


Toate centrele sportive care detin echipamente dedicate crioterapiei, printre care si INSEP, Franta (Institutul National de Sport, Expertiza si Performanta), folosesc aceasta tehnologie pentru a stimula recuperarea musculara a sportivilor si pentru a creste performanta acestora. Expunerea sportivilor la temperaturi extrem de scazute dupa efort fizic ajuta corpul sa elimine toxinele eliberate de organism in timpul activitatii fizice. Crioterapia permite o mai bună oxigenare a muschilor, calmand durerile si garantand o refacere si recuperare rapida si eficienta. Pentru centrele sportive, dotarea cu echipamente de crioterapie permite oferirea unui tratament cu adevarat eficient, extreme de popular in lumea sportului.


In Romania, CSN (Compexul Sportiv National) Snagov, Baia Mare, Lia Manoliu, Craiova, Federatii Nationale Sportive (Atletism, Kaiac-Canoe, Gimnastica etc), Cluburi de fotbal (FCSB, CSA Steaua Bucuresti, CSU Craiova, CFR Cluj, FC Hermannstadt etc) si nu numai, detin si utilizeaza Criosauna de peste 8 ani pentru refacerea si recuperarea rapida a sportivilor.


De ce sa optati pentru crioterapie intr-un club sportiv sau centru de refacere si recuperare sportiva?


Crioterapia generala sau locala reprezinta o metoda de tratament perfect adaptata sportivilor. Fie ca sunt amatori sau de performanta, sportivii au nevoie de ingrijire specifica pentru solutionarea problemelor de sanatate ce pot aparea ca repercursiuni ale activitatii lor. Practicarea unui sport suprasolicita corpul, de aceea este importanta aplicarea unui tratament adaptat nevoii de refacere si recuperare rapida a celor din domeniu.


INSEP a demonstrat numeroasele efecte benefice ale crioterapiei asupra intregului corp. Acest tratament face posibila reglarea eficienta a sistemului para-simpatic si combaterea tuturor efectelor nocive cauzate de suprasolicitarea organismului.


Viitorul aplicatiilor crioterapiei in medicina sportiva este incurajator. Aceasta metoda va face posibila intensificarea antrenamentelor, reducerea riscului de traumatisme si obţinerea de rezultate mai bune fara tulburarea homeostaziei.


Dr. Sam Erith, medicul echipei de fotbal Spurs, concluziona:


“Crioterapia inseamna antrenament mai lung, sportivi in forma maxima si revenire mai rapida in activitatea competitionala”.

Criosauna, echipament de ingrijire corporala si dispozitiv medical

CRIOSAUNA

Criosauna este un echipament de ingrijire corporala sau dispozitiv medical, destinat procedurilor de crioterapie generala. In cabina individuala deschisa, corpul este expus maximum 3 min, de la gat in jos, la o temperatura de pana la -196°C.

Criocamera, echipament de crioterapie de tip cabina inchisa, pentru mai multe persoane

CRIOCAMERA

Criocamera este un echipament de tip cabina inchisa, pentru una sau mai multe persoane, conceputa pentru proceduri de crioterapie generala. In criocamera, intregul corp este expus intre 1 si 3 minute la temperaturi de pana la -120°C.

Criofan si cryoair sunt echipamente pentru crioterapie locala

CRYOAIR / CRIOFAN

Criofan si Cryoair sunt echipamente de ingrijire corporala sau dispozitive medicale compacte, utilizate pentru tratarea localizata pe diferite zone ale corpului. Aerul rece utilizat poate atinge temperaturi de pana la -130°C.

Criosfera Recoup masaj prin crioterapie

CRIOSFERA

Criosfera Recoup este un dispozitiv ce imbina beneficiile crioterapiei locale cu cele ale masajului, fiind de un real ajutor pentru ameliorarea durerilor si diminuarea inflamatiilor, in refacerea muschilor dupa efort sau in urma unui traumatism.

  Aveti intrebari in legatura cu un anumit produs? Va stam la dispozitie!

  Numele dvs.*

  Categorie*

  Companie*

  Cod fiscal*

  Nr. Inregistrare Registrul Comertului

  Sectorul dvs. de activitate*

  Adresa de email

  Numar de telefon

  Informatii suplimentare