Criosauna – Victorie asupra fricii

 In Informatii generale, Medicina

CRIOSAUNA

Pot invinge frica! Tocmai semnez consimtamantul dupa ce am citit contraindicatiile, sunt putin stresata avand in vedere temperatura la care voi fi expusa. „Cum am ajuns aici? Toate erau bune si frumoase! Ce mi-a trebuit?”

Criosauna sau aerocrioterapia erau concepte abstracte in mintea mea pana azi, pana acum. Am fost tentata ca orice alta femeie de ideea de a avea o piele ferma, fara riduri, fara celulita, si mai ales de arderea caloriilor fara efort. „Trebuie sa fie ceva bun!”, mi-am zis in sinea mea.


Operatoarea, draguta, imi ia foaia cu consimtamantul si imi zambeste „Nu trebuie sa va fie frica, nu a vrut nimeni pana acum sa iasa din criosauna inainte de a se termina procedura!”, vorbele ei ma linistesc „poate e doar in mintea mea frica”.

Stiam ca trebuie sa incerc! Sunt condusa in camera unde este amplasata criosauna, aparatul arata mai prietenos decat in filmuletele de pe site. Dupa o mica schimbare de garderoba si dupa ce imi pun papuceii de protectie se deschide usa, vaporii de azot se preling pe jos, aduce mult a scena de film!

Pe loc imi vine in minte din nou lunga lista de celebritati despre care am citit ca fac criosauna, probabil acest lucru m-a determinat cel mai tare sa vin aici „Daca face Tony Blair, sigur nu mi se va intampla nimic!”

Tony Blair, probabil convins de doamna Blair (si ea o mare amatoare de criosauna dupa cum scriu ziarele din Anglia), face proceduri de mai mult timp. Si nu numai el, celebra Pamela Anderson, Alice Cooper, Mark Webber si Morosanu, luptatorul nostru de K1 sunt fani ai acestei terapii.

Sunt adusa la realitate de operatoarea care inchide usa cabinei si spre uimirea mea nici nu ajung cu capul in afara, fiind destul de mica de inaltime. „Nici o problema, liftul va ridica in cateva secunde. Credeam ca glumeste”, gandesc eu in sinea mea, dar spre mirarea mea sunt ridicata pana cand ajung cu umerii la nivelul superior al cabinei si-i vad zambetul operatoarei, „sigur este tehnologie extraterestra”.

„Trebuie doar sa nu inspirati profund vaporii reci si tineti mainile sus pe margine, rotindu-va usor!” La spusele operatoarei revine frica „E clar ultima mea nebunie pe pamant!”

„Sunteti pregatita?”, murmur un da, cam cu jumatate de gura, dar fie ce-o fi! Inchid ochii si ma pregatesc pentru ce e mai rau, voi ingheta de vie, va durea…..? Primul val de vapori de aer rece vine, e rece dar nu de nesuportat. Nu poate fi adevarat! „La ce temperatura sunt?” „La -120°C” spune domnisoara cu un zambet pe buze ,” -120°C ?!” si nu ii este frica ca voi pati ceva? „-120 grade Celsius?” , „Desigur! Nu este cea mai joasa temperatura la care veti ajunge in zilele urmatoare, este mai „calduta” astazi deoarece este prima procedura, este de acomodare a organismului cu frigul extrem.”

Oau! imi zic rotindu-ma in criosauna la spusele domnisoarei, parca nu e chiar asa rau, apoi aud un bip si pe domnisoara incepand sa cronometreze „10, 9, 8, 7, 6 ….”

„Ce se intampla?” „Gata! Puteti iesi din cabina acum” „CUM?! Asta a fost ?”, ies uimita din cabina si ma imbrac.

Senzatia e uimitoare, ard!, tot corpul imi ia foc, ma simt ca dupa o zi la plaja, relaxata dar totodata foarte plina de vitalitate, inteleg acum de ce vine atata lume aici !

Pielea mea e incredibil de catifelata, sunt uimita, poate in sfarsit umanitatea a gasit ceva uimitor care sa nu aiba si efecte adverse. Senzatia e extraordinara, picioarele imi sunt inca reci dar restul pielii imi arde … totusi un dus rece ar fi fost mai rau, mult mai rau!

„Va asteptam si maine?” „Desigur! mai programati-ma la inca 10 proceduri, va rog, inghetata de vie nu suna asa rau cand ai o piele asa de fina …”

Ultimele postari

Lasati un comentariu