Criosauna Cryoniq XC

Prin design-ul si functiile sale, Cryoniq XC este un model unic, care nu trebuie sa lipseasca din nici o sala de sport, fitness sau club sportiv. Este singurul echipament 2 in 1 ce ofera contrast termic, adica o alternanta cald-rece de temperatura, cuprinsa intre +50 si -170. Este un model fiabil si eficient, fabricat in Slovacia, ce garanteaza calitatea ridicata a procedurilor, siguranta clientilor, cresterea performantei si maximizarea rentabilitatii investitiei.

Panoul de comanda tip touch screen de 21,5 inch si interfata intuitiva faciliteaza operarea, iar sistemul multimedia (optional) permite redarea de fisiere audio si video. In partea superioara a cabinei este amplasat (pentru informarea clientului) un display de afisare a temperaturii obtinute in cabina si a timpului ramas din sesiune. Cabina este iluminata cu benzi LED in partea superioara si inferioara, ce confera un aspect atragator si modern echipamentului.

Finisajul exterior este din aluminiu compozit iar cel interior din material textil hidrofug. Ambele finisaje permit personalizarea culorilor.

Acest model poate utiliza atat vas Dewar (50 litri) cat si stocator sub presiune (200-5000 litri) pentru functionarea, transportul si depozitarea azotului lichid. Pachetul de livrare include 2 vase dewar, pentru varianta ce utilizeaza vas dewar, iar pentru varianta ce utilizeaza stocator, acesta este inchiriat de la furnizorul de azot lichid sau poate fi achizitionat de la firma noastra. Este disponibil in versiunea de dimensiune a cabinei M.

Garantia oferita de producator pentru acest model este de 24 de luni.

Utilizeaza azot lichid

Usor de utilizat

Rentabil

Service online

Personalizabil

Dotari Criosauna Cryoniq XC

 • Panou de comanda de tip touch screen 21,5’’;
 • Sistem multimedia Full HD / Ecran status procedura: ecran 15’’;
 • Material finisaj exterior aluminiu compozit, interior textil hidrofug;
 • Iluminare cu benzi LED multicolore RGB in partea superioara si inferioara a cabinei;
 • Lift actionat electric;
 • Perna rigida pentru compensarea inaltimii persoanelor;
 • Guler limitare excedent azot
 • Conexiune Wi-Fi si LAN pentru actualizare software facila;
 • Asistenta service remote 24/24h.
 • 2 vase dewar 43 Kg/50 litri si suport cu role;

Specificatii tehnice

Specificatii tehnice Criosauna Cryoniq XC intre +50°C si -170°C 230V ±10%, 50 Hz, consumul de energie: 2,5 KW pana la 15 persoane pe ora / pana la 50-60 de persoane in 8 ore 150 kg pana la 3 kg; intre 3 si 7 kg in functie de durata; maximum 6 m2 2220x1800x900 mm 400 kg;

Conditii de amplasare

Pentru a integra Criosauna in afacerea existenta din domeniul wellness&spa, sportiv, frumusetii sau medical, aveti nevoie de un capital minim si de un spatiu cu dimensiuni relativ reduse pentru desfasurarea activitatii. Investitia initiala poate fi recuperata in scurt timp de la punerea in functiune a echipamentului, Criosauna fiind un echipament profitabil, cu rezultate maxime, dar cu cerinte si efort minime.

Care sunt conditiile pentru instalarea Criosaunei

Pentru instalare, trebuie sa respectati cateva conditii pentru asigurarea sigurantei clientilor si a personalului. Aveti nevoie de o incapere cu o suprafata de minimum 12mp, bine ventilata si climatizata. Trebuie sa asigurati un flux de aer care provine fie de la o fereastra sau dintr-o camera alaturata, fie cu ajutorul unui sistem de ventilatie. Este totodata recomandata instalarea unui detector pentru lipsa oxigen, in cazul in care suprafata camerei este mai mica decat cea recomandata. Declansarea alarmei acestuia avertizeaza ca nivelul de oxigen din camera a scazut, iar camera trebuie evacuata si aerisita, pentru a evita hipoxia.

Criosauna obtine temperatura scazuta cu ajutorul azotului lichid. Acesta este netoxic si neinflamabil, fiind componenta principala a aerului pe care il respiram (in proportie de 78%). Daca procentul lui din aer creste prea mult, iar cantitatea de oxigen din incapere scade, exista risc de hipoxie (lipsa de oxigen). Camerele aflate la subsol nu sunt recomandate, deoarece este mai dificil de asigurat o ventilatie corespunzatoare care sa asigure respectarea cerintelor de functionare a echipamentului.

Cerinte necesare pentru instalare Cryoniq XC

Pentru instalarea rapida, eficienta si pentru functionarea in parametri normali a echipamentului, trebuie indeplinite urmatoarele cerinte:

 • spatiul dedicat sa aiba o suprafată de cel putin 12mp si o inaltime de minimum 2,3m (suprafata ocupata de cabina este de 6mp);
 • este necesara o cale de acces de minimum 80 cm latime (pentru a permite introducerea elementelor cabinei si pentru a facilita accesul vaselor cu azot lichid);
 • suprafata pardoselii trebuie sa fie orizontala; se permite o abatere de max. 0.5%;
 • distanta dintre cabina si orice perete trebuie sa fie de cel putin 500 mm;
 • incaperea trebuie sa fie dotata obligatoriu cu prize cu impamantare;
 • este necesara conexiune Wi-Fi sau LAN la internet;
 • incaperea trebuie sa dispuna de climatizare iar daca are o suprafata mica, de un sistem de ventilatie;
 • in peretele exterior, in geam sau in coloana de aerisire trebuie prevazuta o gura de ventilatie cu diametrul de minimum 130 mm pentru evacuarea vaporilor de azot rezultat in urma functionarii;
 • trebuie asigurata temperatura ambientului, intre +15 si +24°С;
 • trebuie asigurata umiditatea ambientului, intre 30 si 50%.

  Aveti intrebari in legatura cu un anumit produs? Va stam la dispozitie!

  Numele dvs.*
  Categorie*
  Companie*
  Cod fiscal*
  Nr. Inregistrare Registrul Comertului
  Sectorul dvs. de activitate*
  Adresa de email
  Numar de telefon
  Informatii suplimentare


  Descoperiti si celelalte modele de Criosauna

  Producatori internationali de echipamente de crioterapie